The Heroes Project en Prudential zijn de sponsors van Charlie Linville, een veteraan met een handicap, bij zijn klim naar de top van de Mt. Everest


Save Story

Estimated read time: 4-5 minutes

This archived news story is available only for your personal, non-commercial use. Information in the story may be outdated or superseded by additional information. Reading or replaying the story in its archived form does not constitute a republication of the story.

NEWARK, N.J.--(BUSINESS WIRE)--apr 15, 2014--The Heroes Project en Prudential Financial, Inc. (NYSE:PRU) zijn een samenwerking aangegaan als sponsors voor USMC Staff Sergeant Charlie Linville (gepensioneerd), een gehandicapte oorlogsveteraan, om hem bij te staan tijdens zijn expeditie naar de top van de Mt. Everest, de hoogste berg ter wereld. Hij begint deze week aan zijn tocht.

De – “Operation Everest: 2014” – expeditie is de meest recente activiteit van The Heroes Project, een instelling zonder winstoogmerk die ernstig gewonde of gehandicapte militairen meeneemt bij de transformerende bestijging van de zeven hoogste bergtoppen ter wereld. Als “Summit Sponsor” heeft Prudential $100.000 gedoneerd waarmee de training en uitrusting van Linville zijn betaald.

Op 20 januari toen Linville een IED-offensief in Afghanistan leidde, raakte hij gewond bij een explosie, waarbij hij hoofdletsel en zeer ernstige verwondingen aan zijn rechtervoet en hand opliep. Ondanks de enorme inspanningen om zijn ledemaat te behouden, moest in 2013 zijn rechterbeen onder de knie worden geamputeerd.

The Heroes Project werd opgericht door Tim Medvetz, die in het bergbeklimmen een methode vond om over zijn motorongeluk heen te komen dat in 2001 hem bijna zijn leven kostte. Sindsdien heeft Medvetz gewonde oorlogsveteranen naar zes van de zeven hoogste bergtoppen ter wereld meegenomen.

“Door de hoogste bergen ter wereld te beklimmen vinden onze helden hun kracht, trots en echte capaciteiten weer terug. Toen wij Prudential benaderden om met ons samen te werken, hadden zij onmiddellijk door wat onze doelstellingen zijn, en hebben zij de manier gevonden Sergeant Linville’s te sponsoren bij zijn onderneming. Bovendien investeren zij gevoelsmatig ook veel in onze missie,” aldus Medvetz.

“Staff Sergeant Charlie Linville en Tim Medvetz zijn buitengewone mannen in de volle betekenis van het woord. Prudential is er trots op hen te ondersteunen. Deze klim naar de piek van de Mt. Everest is een onderneming van wilskracht en moed. Dit geeft oorlogsveteranen, personen met een handicap en iedereen die tegenslagen in zijn leven heeft ondervonden de bevestiging dat deze overwonnen kunnen worden. Wij laten ons niet kennen,” zei Cathy Christian, ex-luchtmacht kapitein en nu vicepresident Financial Management bij Prudential, en president van VETNET, een business resource groep voor veteranen en sponsors van veteranen.

Prudential zal Linville's tocht naar de top stap voor stap bekommentariëren en ondersteunen op de facebook pagina van Prudential Bring Your Challenges. Prudential's beoogt op zijn Facebook pagina ten minste 29.029 keer klikken in de wacht te slepen van personen die een berg hebben beklommen van dezelfde hoogte of zelfs hoger dan Mt. Everest.

Over USMC SSgt. Charlie Linville

Thomas Charles Linville is op 22 augustus 1985 geboren in Boise, Idaho. In 2006 trouwde hij Mandy, zijn vriendinnetje van de middelbare school, met wie hij twee dochters heeft. Enthousiast om in het leger te gaan, werd hij op 22 januari bij het Marinecorps ingelijfd. Van september 2007 tot april 2008 werd hij ingezet in Irak, en in Afghanistan in oktober 2010. Terwijl hij een offensief in de omgeving leidde, werd Linville getroffen door een artefact van derden. De explosie versplinterde zijn rechtervoet en rechtermiddelvinger. Zijn middelvinger moest worden geamputeerd en na vele chirurgische ingrepen werd zijn been onder de knie geamputeerd in 2013. Ondanks zijn verwondingen gaat hij in het voorjaar van 2014 de Mt. Everest beklimmen.

Over The Heroes Project

The Heroes Project is een instelling zonder winstoogmerk, opgericht in 2009 door Tim Medvetz, die bergexpedities leidt voor ernstig gewonde oorlogsveteranen. Het bestijgen van 's werelds hoogste en moeilijkste bergtoppen geeft hen hun kracht en trots weer terug. Voor Medvetz was het bergbeklimmen een methode om van zijn motorongeluk te genezen dat hem in 2001 bijna het leven kostte. Voor meer informatie over The Heroes Project, ga naar www.theheroesproject.org.

Over Prudential

Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU), leider in financiële diensten met ruim $1,1 triljoen aan activa sinds 31 december 2013, is actief in de Verenigde Staten, Azië, Europa en Latijns-Amerika. De op velerlei terrein talentvolle medewerkers van Prudential zetten zich in personen en institutionele klanten te helpen hun kapitaal zeker te stellen door middel van een groot aantal producten en diensten, waaronder levensverzekeringen, lijfrentes, pensioensregelingsdiensten, beleggingsfondsen en vermogensbeheer. Het Amerikaanse iconische rocksymbool van Prudential staat voor de kracht, stabiliteit, expertise en vernieuwing die het bedrijf al meer dan 100 jaar tentoonstelt. Voor meer informatie, ga naar www.news.prudential.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available:http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140414006493/nl/

CONTACT: The Heroes Project

JJ Hendershot, 323-680-1007

www.theheroesproject.org

of

Stan Rosenfield & Associates

Zach Rosenfield, 310-407-3442

zach@sra-pr.com

of

Prudential Financial, Inc.

Valerie Tutak, 973-802-2517

valerie.tutak@prudential.com

KEYWORD: UNITED STATES ASIA PACIFIC NORTH AMERICA CANADA CHINA NEPAL IDAHO NEW JERSEY AFGHANISTAN

INDUSTRY KEYWORD: OTHER CONSUMER EXTREME SPORTS OUTDOORS OTHER SPORTS PHILANTHROPY OTHER PHILANTHROPY CONSUMER SPORTS FUND RAISING

SOURCE: Prudential Financial, Inc.

Copyright Business Wire 2014

PUB: 04/15/2014 12:12 AM/DISC: 04/15/2014 12:12 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20140414006493/nl

Copyright © The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Most recent Business stories

Related topics

Business
Prudential Financial, Inc.

    STAY IN THE KNOW

    Get informative articles and interesting stories delivered to your inbox weekly. Subscribe to the KSL.com Trending 5.
    By subscribing, you acknowledge and agree to KSL.com's Terms of Use and Privacy Policy.

    KSL Weather Forecast