A The Heroes Project és a Prudential támogatják a rokkant veterán, Charlie Linville kísérletét a Mount Everest megmászására


Save Story
Leer en Español

Estimated read time: 7-8 minutes

This archived news story is available only for your personal, non-commercial use. Information in the story may be outdated or superseded by additional information. Reading or replaying the story in its archived form does not constitute a republication of the story.

NEWARK, New Jersey--(BUSINESS WIRE)--ápr. 16, 2014--A The Heroes Project (Hősök Projekt) és a Prudential Financial, Inc. (NYSE:PRU) közösen támogatja az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének (nyugállományú) főtörzsőrmesterét, a rokkant veterán Charlie Linville-t a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest meghódítására tett kísérletében. A csúcshódítási kísérlet a jövő héten veszi kezdetét.

Az utazás - "Az Everest hadművelet: 2014" - a Hősök Projekt égisze alatt megvalósuló legújabb expedíció. A Hősök Projekt egy nonprofit szervezet, amely a katonaság kötelékébe tartozó súlyosan megsebesült vagy fogyatékosságot elszenvedett veteránokat támogat a világ hét legmagasabb hegycsúcsa egyikének meghódítását célzó, az életüket megváltoztató hegymászásban. "Hegycsúcs szponzori" minőségében a Prudential 100.000 USA dollárt adományozott Linville képzésének finanszírozására és felszerelésének megvásárlására.

2011. január 20-án, egy házilag gyártott, ún. "rögtönzött" robbanószerkezet (angolul "improvised explosive device" [IED]) felderítését célzó katonai művelet során Afganisztánban Linville-t megsebesítette egy felrobbanó IED. Fejsérülést szenvedett, és súlyosan megsérült a jobb lábfeje és a keze is. 2013-ban azonban a lábfeje megmentésére tett több kísérlet után a jobb lábát végül térd alatt amputálni kellett.

A Hősök Projektet Tim Medvetz hívta életre, aki egy 2001-ben elszenvedett motorbalesetet követően, amely majdnem az életébe került, a hegymászás segítségével gyógyult meg. Azóta Medvetz több sebesült veteránt vitt fel a világ hét legmagasabb hegycsúcsa közül hatra.

"A világ legmagasabb hegyeinek megmászása során hőseink újra felfedezik az erejüket, azt, hogy mire képesek, és hogy minderre joggal lehetnek büszkék. Amikor felkerestük a Prudential-t azzal az ötlettel, hogy legyen a partnerünk ennek a kezdeményezésnek a megvalósításában, azonnal megértették az elképzelésünket, és szinte rögtön megtalálták a módját annak, hogyan támogathatják anyagilag Linville főtörzsőrmester hegymászási projektjét, és ugyanakkor érzelmileg is mellettünk állnak küldetésünk megvalósításában" - mesélte Medvetz.

"Charlie Linville főtörzsőrmester és Tim Medvetz minden szempontból különleges férfiak, és a Prudential büszke arra, hogy támogathatja őket. A Mount Everest megmászásához kivételes akaraterő és bátorság szükséges. Az, hogy ez a két rendkívül férfi megkísérli meghódítani a hegyet, azt üzeni mindenki számára, legyen az veterán, rokkant vagy bárki, aki valaha is nehézségekkel kényszerült szembenézni élete során, hogy a kihívások legyőzhetők, és az akadályok előtt nem szabad meghátrálni" - magyarázta a légierőnél korábban kapitányként szolgáló Cathy Christian, aki ma a Prudential Pénzügyi menedzsment részlegének elnökhelyettese, és a VETNET, a Prudential veteránok és a veteránokat támogatók számára üzleti erőforrásokat biztosító csoportjának elnöke.

A Prudential szorosan nyomon követi Linville útját a csúcsra és vissza, és szinte minden lépéséről beszámol a Prudential "Bring Your Challenges" ("Hozd el a kihívásaidat") Facebook oldalán. A Prudential célja az, hogy legalább a Mount Everest magasságával egyező számú vagy azt meghaladó érdeklődő kattintson a Linville-sztorira Facebook oldalukon, azaz legalább 29.029-en látogassák meg Facebook oldalukat, hogy figyelemmel kísérhessék a csúcshódítási kísérletet.(folyt.)

Amit az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének főtörzsőrmesteréről, Charlie Linville-ről tudni kell

Thomas Charles Linville Boise városában, Idaho államban született 1985. augusztus 22-én. 2006-ban feleségül vette középiskolai szerelmét, Mandit, akitől két lánya született. Linville, akinek mindig is az volt a vágya, hogy katona lehessen, 2006. január 22-én lépett be a haditengerészet kötelékébe. 2007 szeptemberétől 2008 áprilisáig Irakban teljesített szolgálatot, majd 2010 októberében Afganisztánba helyezték át. A tábor körüli terület ellenőrzésekor Linville-t a levegőbe röpítette egy robbanás, és a földet éréskor több helyen eltört a lába, valamint a jobb keze nagyujja. Az ujját azonnal amputálni kellett, és végül több műtét után 2013-ban a térde alatt a lábát is. Sérülései ellenére 2014 tavaszán mégis megkísérli megmászni a Mount Everestet.

Amit a The Heroes Projectről tudni kell

A The Heroes Project nonprofit szervezetet Tim Medvetz hozta létre 2009-ben azzal a céllal, hogy súlyosan sebesült veteránok számára hegymászó expedíciókat szervezzen. A világ legmagasabb hegycsúcsainak megmászása során a veteránok újra felfedezhetik a bennük lévő erőt és elszántságot, és visszanyerhetik önbecsülésüket. Medvetz a hegymászás segítségével gyógyult meg egy 2001-ben elszenvedett motorbaleset után, amelyben majdnem életét vesztette. Ez idáig a világ hét legmagasabb hegycsúcsa közül hatra vitt már fel sebesült veteránokat. A The Heroes Projectről további információkat a következő internetes oldalon talál: www.theheroesproject.org.

Amit a Prudential-ről tudni kell

A Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU) piacvezető pénzügyi szolgáltató vállalat, amely 2013. december 31-i adatok szerint több mint 1,1 billió USA dollár értékű eszközt kezel, és több országban és földrészen, például az Amerikai Egyesült Államokban, Ázsiában, Európában és Latin-Amerikában is működnek irodái. A Prudential különféle szakterületeken jártas, tehetséges alkalmazottai számos termék és szolgáltatás biztosításával segítik egyéni és vállalati ügyfeleiket a növekedésben és vagyonuk értékének megőrzésében, ideértve az életbiztosítást, az életjáradékokat, a nyugdíjba vonulással kapcsolatos szolgáltatásokat, a nyílt végű befektetési alapokat és a befektetéskezelést. Az Egyesült Államokban a Prudential ikonikus Szikla logója az erőt, stabilitást, szakértelmet és innovációt képviseli már több mint egy évszázada. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.news.prudential.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Photos/Multimedia Gallery Available:http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140416005618/hu/

CONTACT: The Heroes Project

JJ Hendershot, 323-680-1007

www.theheroesproject.org

vagy

Stan Rosenfield & Associates

Zach Rosenfield, 310-407-3442

zach@sra-pr.com

vagy

Prudential Financial, Inc.

Valerie Tutak, 973-802-2517

valerie.tutak@prudential.com

KEYWORD: UNITED STATES ASIA PACIFIC NORTH AMERICA CANADA CHINA NEPAL IDAHO NEW JERSEY AFGHANISTAN

INDUSTRY KEYWORD: OTHER CONSUMER EXTREME SPORTS OUTDOORS OTHER SPORTS PHILANTHROPY OTHER PHILANTHROPY CONSUMER SPORTS FUND RAISING

SOURCE: Prudential Financial, Inc.

Copyright Business Wire 2014

PUB: 04/16/2014 07:13 AM/DISC: 04/16/2014 07:13 AM

http://www.businesswire.com/news/home/20140416005618/hu

Copyright © The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Most recent Business stories

Related topics

Business
Prudential Financial, Inc.

    STAY IN THE KNOW

    Get informative articles and interesting stories delivered to your inbox weekly. Subscribe to the KSL.com Trending 5.
    By subscribing, you acknowledge and agree to KSL.com's Terms of Use and Privacy Policy.

    KSL Weather Forecast